We zijn er gek op: Talentenjachten op televisie. De wereldwijde tv-hit van het afgelopen jaar moet wel The Masked Singer zijn. In zowat elk land is dit programma te zien. Na twee goed scorende seizoenen, keert RTL in Nederland op 15 oktober terug met een derde seizoen.

Kijkcijfers zijn bij The Masked Singer belangrijk geweest om deze dure productie een nieuw seizoen te geven. Waar het eerste seizoen een nette anderhalf miljoen kijkers neerzette, schoot het tweede seizoen door naar een 2,6 miljoen. De finale tikte net geen vier miljoen kijkers aan.

Ook dit seizoen zullen bekende Nederlanders zich vermommen in wanstaltige of kunstzinnige pakken. Een jury mag daarna haar mening geven, commentaar leveren en nog wel het belangrijkste ervan, raden wie er in het pak zit. Ook dit jaar bestaat de jury uit Gerard Joling, Carlo Boszhard, Buddy Vedder en Loretta Schrijver. Dat dit programma al ruim van tevoren is opgenomen, blijkt wel uit het feit dat Loretta op dit moment herstellende is van een operatie.

Dit seizoen zal er ook een “after” zijn. After the Mask zal na elke aflevering beschikbaar komen op Videoland. In dit programma wordt een kijkje achter de schermen gegeven en staat de bekende Nederlander centraal die het speelveld heeft moeten verlaten. Waarom dit programma niet gewoon op één van de vele lineaire RTL-zenders verschijnt, is ons een raadsel. Uit onderzoek is allang gebleken dat kijkers voor dit soort programma’s niet geneigd zijn om een (extra) abonnement af te sluiten.

The Masked Singer zal via RTL4 te zien zijn.