Het jaar 2022 markeert de 50e herdenking van de moordaanslag op Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München. Sky Deutschland is daarom van plan om voor 2022 een nieuwe zelfgeproduceerde thrillerserie uit te zenden genaamd “Munich Match” (werktitel). De opnames voor de zes afleveringen staan ​​gepland voor september 2021. “Munich Match” wordt gezamenlijk georganiseerd door Sky Studios, Amusement Park Film en CBS Studios. Regisseur is Philipp Kadelbach, die recentelijk onder meer “Parfum” en “Wir Kinder vom Bahnhof Zoo” regisseerde. De boeken zijn afkomstig van Martin Behnke (“Berlin Alexanderplatz”) en Michal Aviram, die in feite ook de serie hebben gemaakt. Aviram, uit Israël, werkte voor het laatst als schrijver aan de Amerikaanse serie “Fauda”.

De serie speelt zich af in 2022, 50 jaar na de aanslag. De slachtoffers van de aanslag worden herdacht met een vriendschappelijke wedstrijd. Er zijn een Israëlische en een Duitse club op het plein. De zenuwen zijn op scherp, want het vriendschappelijke spel is niet alleen politiek gevoelig, maar ook emotioneel beladen op verschillende niveaus. Politie en geheime diensten zijn alert om de veiligheid van het evenement te waarborgen. Een Mossad-agent gestationeerd in Berlijn onderschept zeven dagen voor de wedstrijd een bericht op een Dark Net-forum dat een aanval op het Israëlische team impliceerde. En dan loopt het uit de hand en lijkt het alsof de geschiedenis zich herhaalt.

Over de cast is nog niets bekend. Julia Jaensch (Executive Producer Sky Original Production) hoopt dat het resultaat een “opmerkelijk authentieke thrillerreeks zal zijn met een dreigende samenzwering die zo dicht bij de realiteit staat dat het onze samenleving een angstaanjagende spiegel voorhoudt”. De uitvoerend producent van Amusement Park Film, Amelie von Kienlin, zegt dat ze meteen gefascineerd was toen de auteur Aviram voor het eerst over het idee vertelde. “Deze moderne, multinationale thriller is niet alleen diep verankerd in de traumatische geschiedenis van Duitsland, maar vervult ook de claim van Amusement Park Film om verhalen te vertellen die relevant zijn en een internationaal publiek aanspreken. We zijn ook fans van politieke thrillers, een genre met enorme potentieel,

Sky heeft ook een documentaire over de moord op de Olympische Spelen van 1972. De 90 minuten durende Sky Original wordt geproduceerd door het Münchense productiebedrijf Bilderfest GmbH in samenwerking met Sky Studios en gedistribueerd door NBCUniversal Global Distribution namens Sky Studios. De serie en documentaire zal ook bij het Britse Sky beschikbaar komen (NowTV).