Amazon is van plan om volgende maand zijn eigen merk-tv-toestellen in de VS te lanceren.

Volgens een rapport van Business Insider zullen de tv’s worden ontworpen en geproduceerd door derden zoals TCL. Dit Chinese bedrijf onder de eigen naam ook in Nederland actief. Het verkoopt o.a. televisies met audiocomponenten van Onkyo, draaiend op Android TV. Het rapport merkt ook op dat teams van Amazon Devices en Lab126 ook een intern ontworpen model hebben ontwikkeld, maar het is onduidelijk wanneer dat zou kunnen worden vrijgegeven

De tv’s zelf zullen naar verwachting worden aangeboden in maten tussen 55 en 75 inch, terwijl ze Amazon’s Fire TV-software bevatten en de slimme assistent Alexa prominent in het besturingssysteem plaatsen.

Hoewel Amazon’s Fire TV-software in de VS is geïmplementeerd op Toshiba- en Insignia-tv’s, zou dit de eerste keer zijn dat Amazon-tv’s in het land worden verkocht en mogelijk een nieuwe concurrent vormen voor merken als Samsung en LG.

Amazon verkoopt momenteel Amazon Basics-tv’s in India. Die sets, vervaardigd door Radiant Appliances en Electronics Pvt Ltd., zijn voorzien van Amazon’s Fire TV OS, terwijl ze verkrijgbaar zijn in 50- en 55-inch modellen.