Dailymotion Live kanalen in je boeket

Misschien is Dailymotion niet zo bekend als YouTube, maar het aanbod liegt er niet om als het om professionele bedrijven gaat. Waar YouTube zich richt op de creatieve consument, ligt het accent bij Dailymotion vooral bij producenten.

Naast clips biedt Dailymotion ook live kanalen met nieuws, muziek, actualiteit en entertainment. Zou het dan niet mooi zijn om deze live kanalen gewoon in een boeket te hebben voor de Linux ontvanger. Met de komst van de EXTE3player plugin is dat geen probleem meer. In combinatie met interne omleiding (relay) worden deze kanalen als volwaardige zenders gepresenteerd op de ontvanger.

De url van de stream wordt getoond op de Dailymotion website en deze kan direct gebruikt worden om aan het boeket toe te voegen. Om relay mogelijk te maken dient voor de url de link http://127.0.0.1:8088/ te worden toegevoegd. In het onderstaande voorbeeld wordt de data getoond voor het kanaal Africanews.

Africanews is pan Afrikaanse nieuwszender met 24/7 nieuws over het Afrikaanse continent. De zender is voor de satellietkijker via de Ku band niet eens beschikbaar (C band via 8 graden west), maar via deze eenvoudige stream uitbreiding in HD beschikbaar. En dit is slechts één voorbeeld.

Screenshot van de Dailymotion website
0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
%d bloggers liken dit: