Duitse Tele5 naar Discovery

Sinds begin 2020 zijn onderhandelingen geweest voor de overname van de kleine serie- en filmzender Tele5. Satellietkijkers zullen de tv zender wellicht kennen, omdat de SD versie vrij te zien is. Inmiddels is bekend geworden dat Discovery de nieuwe eigenaar.

Het lijkt een nieuwe strategie van Discovery om naast hun eigen wereldaanbod ook een strategische zender in een land in handen te krijgen. In Duitsland is de kleine zender Tele5 onder de brede paraplu gevallen van Discovery. Met grote namen als Discovery, Animal Planet, TLC en Eurosport is dit netwerk een grote speler op de wereldmarkt in het tv aanbod.

Discovery zegt verheugd te zijn met de toevoeging van fictie in het aanbod via Tele5. Of we wat gaan merken in het serie- en filmaanbod? Dat lijkt niet te gebeuren. Discovery heeft weinig eigen content op dit terrein.

Maar hoe doet een zender als Tele5 het in kijkcijfers? Met een veertiende plaats in de categorie kleine zenders, weet Tele5 gemiddeld 1 procent marktaandeel te hebben onder boodschappers. Onder alle tv kijkers ligt dit getal net iets lager met een 0,9 procent.

Met dit marktaandeel mag duidelijk zijn dat Discovery wel zal moeten investeren in betere programmering als deze zender bestaansrecht wil behouden. Het ZDF voert met de merken Neo en Info het klassement in kleine zenders, samen met RTL Nitro. Als Tele5 zich wil meten met deze zenders zal het kijkersaantal moeten verdubbelen.

Alle bovengenoemde zenders zijn vrij te ontvangen via satelliet op 19,2 graden oost.

%d bloggers liken dit: