AFN nog steeds te zien door hobbyisten

Jarenlang was PowerVu een niet te kraken coderingsysteem. AFN, American Forces Network maakt hier sinds jaar en dag gebruik van met eigen decoders voor de militairen overzee.

American Forces Network, afgekort AFN, is een organisatie die programma’s verzorgt voor de, in het buitenland gelegerde, Amerikaans militairen. Hiervoor gebruiken ze diverse lokale radio- en televisiezenders van het Amerikaanse leger. In Europa staan enkele van deze zenders die zijn bedoeld om de in Europa gelegerde Amerikaanse militairen van informatie en, vooral, muziek uit het moederland, de Verenigde Staten, te voorzien.

Doordat sinds het einde van de Koude Oorlog het aantal Amerikaanse troepen gestationeerd in Europa is afgenomen, zijn veel legerbases gesloten. Dit had ook gevolgen voor het aantal actieve zenders van AFN in dit werelddeel.

AFN zendt een boeket aan radio en televisiezenders uit via de satelliet op 9 oost. Veel hobbyisten kunnen meekijken door hun softcam zo aan te passen, dat de PowerVu keys automatisch bijgewerkt worden.

Inmiddels is AFN bezig om decoders met een andere codering in gebruik te nemen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
%d bloggers liken dit: