See is een van de grootste en duurste series van Apple TV+. Het werd met veel spektakel gepresenteerd tijdens de lancering van de streamingdienst van Apple. De serie zit vol actie en heeft met Jason Momoa natuurlijk een groot filmacteur in de hoofdrol. Inmiddels is het tweede seizoen van See vrijgegeven op Apple TV+.

In september van 2019 maakten we voor het eerst kennis met See. Ver in een denkbeeldige toekomst heeft de mensheid het gezichtsvermogen verloren en moesten de bevolking een nieuwe manier vinden om met elkaar om te gaan, te bouwen, te jagen en te overleven. Dat alles lijkt te veranderen als er een tweeling wordt geboren die wel zicht heeft.

In dit nieuwe seizoen zien we hoe Baba Voss (Jason Momoa) moeite heeft om zich weer bij zijn familie te voegen. Zijn vervreemde broer Edo (Dave Bautista) heeft zijn dochter Haniwa gevangen genomen, om zo wraak te nemen. Intussen dreigt er een oorlog tussen het Koninkrijk Paya en de Trivantian Republiek. Dat zorgt ervoor dat Boba en zijn familie midden in het conflict zitten.

Na de introductie van de dienst Apple TV+ was er nog de arrogantie dat alleen via Apple apparatuur gekeken kon worden, maar er moest binnen een jaar bakzeil gehaald worden. Inkomsten vielen tegen door de eigen device beperkingen. Om bij te benen met grote diensten als Prime Video en Netflix, werden jaarabonnementen vergeven bij de aankoop van bepaalde Apple apparatuur.

Helaas kon Apple TV+ de meeste klanten na een jaar niet meer vasthouden. Dat kwam vooral door het beperkte aanbod, al is dat aanbod wel van hoge kwaliteit. Inmiddels heeft Apple voor haar on demand dienst over de eigen schaduw heen gestapt en zijn er zelf Android apps beschikbaar. Zal met de komst van een tweede seizoen See het tij keren voor Apple TV+? De on demand markt lijkt sneller verzadigd dan verwacht, maar een kans is er altijd nog.