Digitenne DVB-T2 geeft beter beeld

Voor wie het geluk mag hebben om de nieuwe uitzendnorm van KPN Digitenne te bewonderen, zal blij worden van het betere beeld. De publieke zenders zijn zonder abonnement en smartcard in volledig HD te zien.

Waar andere providers al jaren de NPO zenders in 1080i HD doorgaven, bleef televisie in de ether lang achter. Maar Digitenne doet er nog een schepje bovenop door de zenders in 1080p door te geven. En eerlijk is eerlijk, het beeld oogt rustiger en kijkt prettig. Dit is vooral te merken bij snelle beelden (zoals sport) en beelden met snel wisselende kleuren (zoals concertregistraties).

Waar bij onze buren in het Verenigd Koninkrijk alle etherzenders vrij te ontvangen zijn, schuilt Nederland zich achter een abonnementsvorm. KPN is eigenaar en concurreert met haar eigen IPTV platform via DSL en glasvezel.

Bij de opwaardering naar DVB-T2 stapt KPN Digitenne af van (Conax) smartcards. Alleen door KPN verstrekte ontvangers kunnen de commerciële etherzenders ontvangen door ingebouwde encryptie.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
%d bloggers liken dit: